MENU

De meest gestelde vragen

Help wij hebben dat nog nooit gedaan en plakken echt niet op foto, laat staan poseren!

Ok chill! Dit is echt de meest voorkomende oneliner die ik te horen krijg bij een aanvraag van een shoot dus je bent duidelijk niet alleen. Het staat heel populair om als fotograaf te zeggen “ik laat jullie niet poseren alles is lekker spontaan” maar dat is in mijn ogen hetzelfde als ” ja ga daar maar staan en doe maar wat” en dan krijg je dus die gegeneerde handen in de zak poses. Ik vind het mijn taak om een kader te creëren, waarin ja wat instructies komen, maar waarin jullie vooral jezelf kunnen zijn en de verbondenheid, warme, liefde en connectie zich toont die er tussen jullie is.

Wat moeten wij aandoen?

Als ik zou zeggen, eender wat, dan ben ik aan het liegen. De look en sfeer van de beelden wordt wel degelijk bepaald door wat jullie aan hebben wat niet wil zeggen dat jullie je moeten gaan “verkleden”.  Tinten en kleuren die mooi op elkaar afgestemd zijn doen het goed. Denk aan tijdloze stukken waar je je goed in voelt en die vertellen wie je bent. Mocht je toch op zoek zijn naar inspiratie dan help ik jullie graag verder met wat moodboards.

Mijn kind is al 3 maanden, is dat nog wel een newborn?

De pietjes preciezen gaan zeggen van niet maar ik ga de weken en maanden van jullie kindje niet zitten tellen. Ik spreek liever van een babyshoot want ook al zijn er misschien geen donshaartjes meer, de eerste maanden van zo’n babietje blijven een bijzondere periode die jullie graag even willen vasthouden om later te herinneren. Mocht alles top gegaan zijn en jullie voelen je direct op elkaar afgestemd, des te beter. Maar misschien hadden jullie wel een heavy bevalling en moet je thuis je weg vinden of is de roze wolk gewoon nog even zoek. Je maakt best een afspraak voor je gaat bevallen, nadien heb je je hoofd bij anderen dingen. Mocht de afgesproken datum nadien toch te vroeg aanvoelen en heb je toch even wat tijd nodig om te settelen, dan zoeken we samen een nieuwe tijdstip, geen probleem. Dus tot wanneer kan een babyshoot? Tot de verwondering blijft…

Ik ben zwanger en wil een shoot in zo'n mooie lange jurk maar geen zin om dat zelf te kopen!

Ik begrijp het heel goed! Soms voelt het als forever maar voor je kleerkast ben je eingelijk maar even zwanger en investeren in dure mooie zwangerschapkledij voelt een beetje als wasted money. Daarom heb ik een paar supermooie lange zwangerschapsjurken waar je uit kan kiezen, afhankelijk van je stijl en waar je je goed in voelt.

Wat als ze regen geven op onze afgesproken datum?

Ik gun iedereen het zonnetje, maar vaak ben ik al blij dat het droog is en dat levert niet minder mooie foto’s op. In de regen shooten doen we echter niet! Dat is voor niemand leuk en mijn dure materiaal ziet daar echt van af. Ik probeer mij altijd zo flexibel mogelijk op te stellen om jullie shoot in de ideaal mogelijk weersomstandigheden te laten doorgaan en we houden de dagen vlak voor de shoot altijd nog even contact of het weer gunstig is of niet. Desnoods zoeken we een nieuwe datum!

Hoelang ben je al professioneel fotograaf?

Lang voor het digitale tijdperk was fotografie al mijn passie.  Geduldig wachten op de negatieven, uren fotorolletjes scannen en ze dan maar met een handvol mensen kunnen delen…Ondertussen is er veel veranderd alhoewel mijn voorliefde voor tijdloze beelden met een analoge feel wel gebleven is.

Nadat ik mijn eerste digitale camera kreeg voor mijn 30ste verjaardag was het hek van de dam. Elk feestje moest er aan geloven, een hele vakantie liep ik (of mijn man op het einde van de dag als de tas te zwaar werd) te zeulen met mijn camera en al gauw werd ik gevraagd om huwelijken en communies vast te leggen van vrienden en kennissen.

Autodidact en met vele vele uren shooten op de teller besloot ik eind 2018 dat ik mijzelf, mijn gezin en anderen veel gelukkiger kon maken met fotografie dan in mijn stressy job en gaf ik zelf mijn ontslag als logistiek manager om heel intuïtief aan dit avontuur te beginnen.

Ondertussen heb ik in een record tempo geïnvesteerd  in professioneel materiaal, bijkomende kennis, software en middelen die komen na die “klik op de knop”.

 

Ik wil een shoot boeken, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Je begint met mij dat te laten weten door een mailtje te sturen of het contacformulier in te vullen. Ik bezorg je mijn infobrochure met alle informatie die jullie nodig hebben om hem te boeken en een rechtstreekse link van mijn boekingsagenda. Ik shoot heel graag in mooi zacht licht. In de winter heb je dat bijna de ganse dag door maar in hoogzomer zoek ik meer de ochtenden of de avonden op. Als we fel licht en zweetparels kunnen vermijden graag, anders maken we er het beste van! Ik denk ook graag mee over een locatie, welke sfeer dat jullie willen dat de reportage uitademt, wat past er bij jullie. Als er een plekje net heel bijzonder is dan kom ik met plezier dat daar om dat mee te ontdekken. Ten slotte kies je zelf hoe omvangrijk de shoot is en hoeveel foto’s jullie eraan over willen houden! Je hoeft dat niet persé vooraf te kiezen. Ik lever de mooiste beelden van de collectie op en afhankelijk van het aantal zelf gekozen favorieten kan je voor een Mini, Midi of Maxi pakket gaan!

Krijgen wij alle beelden, ook de RAW's?

Een vraag die af en toe passeert en altijd hetzelfde eenduidige antwoord krijgt : “neen”.  Als je voor mij kiest als je fotograaf heb je vertrouwen in mijn keuze beelden en hou je van mijn stijl van afwerken. De kleursetting en eigen instellingen is één van de allerbelangrijkste aspecten van het verwerkingsprocess en daarom krijg je altijd het eindproduct in JPG, in hoge en/of webresolutie.

CLOSE